De største filmene 2013

HUNGERGAMESNordmenn elsker å gå på kino. Selv om det vises mange filmer på TV, syns mange fortsatt at film er best på kino. Derfor har besøkstallene vært gode på landets kinoer også i 2013.

En av de største filmene i Norge i 2013 var julefilmen Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa. Der møter man igjen de kjente skikkelsene fra Flåklypa. Denne gangen skal de feire jul, og det gjelder å skaffe snø til høytiden. Jul i Flåklypa har blitt en suksess både blant unge og voksne kinogjengere.

Den store ungdomsfilmen i 2013 var del to i serien Hunger Games. Denne filmen er basert på den andre boken i den populære bokserien.

Den norske filmen Gåten Ragnarok ble også populær. Denne filmen er basert på norrøn mytologi, og tilbyr både eventyr og spenning på norsk. Hovedpersonene leter etter svar på mysterier fra vikingtiden. En annen film i samme kategori er Thor: The Dark World. Denne filmen er også basert på norrøn mytologi, selv om den er laget av amerikanske filmskapere. Tor med hammeren er hovedpersonen.

Filmen Gravity inneholder spenning av en annen art. Handlingen er lagt til verdensrommet, og handler om en romvandring som ikke går etter planen.