Mest sette filmer på norske kinoer i 2015

Kinoåret er snart over, selv om det kommer mange spennende filmer helt i slutten av året. Vi har tatt en titt på de mest sette filmene på norske kinoer frem til vi skriver desember måned.

Det sies at det har vært et fantastisk år for norsk film. Tar man en titt på listen over de mest sette filmene i 2015, er det mange norske på topp 20-listen. Om det er en norsk film som ligger helt på toppen vil vi røpe senere i artikkelen.

Populære barnefilmer

Cinderella_1-1024x575På topp 20 listen av mest sette filmer på norske kinoer i år finner vi flere barnefilmer. Det er altså fortsatt populært å gå på kino, også for de små. På 19. plass av de mest sette filmene finner vi filmen Eventyret om Askepott. Dette er en nyinnspilling av det tidløse eventyret, som vi kanskje mest forbinder med julaften. I denne filmen møter vi på Ella, som opplever at faren gifter seg på nytt etter at morens død. Så skjer det forferdelige, at også faren til Ella dør. Det morsomme er at på 15. plass finner vi den norske animasjonsfilmen Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin. Rett over finner vi den andre filmatiseringen av Doktor Proktor, i filmen Doktor Proktors tidsbadekar. Den mest sette barnefilmen i år er Minions, som vi finner helt oppe på andre plass.

Masse action

Filmåret 2015 vil nok bli husket som comeback fra flere actionhelter. Det var et gledelig gjensyn med Mad Max-serien, i Mad Max: Fury Road. For de som liker krigsfilmer anbefales American Sniper, regissert av Clint Eastwood, men vi kommer ikke unna at James Bond er tilbake i filmen Spectre. Dette er Daniel Craigs fjerde film som agent 007 og kanskje er dette også hans beste film. Filmen har når dette skrives klatret opp til nummer 5 på listen over de mest sette filmene i 2015.

Mest sett 2015

spectre3Årets store høydepunkt er utvilsomt sammen med James Bond og Spectre, den nye Star Wars-filmen som har premiere på norske kinoer 16. desember. Men, den mest sette filmen i 2015 er norsk og heter Bølgen. Filmen hadde premiere 28. august og har blitt sett av snart 850.000, noe som faktisk er et veldig imponerende tall. Dette er nesten dobbelt så mye som filmen på andre plass, den nevnte Minions. Fast & Furious 7, på tredje plass er også sett av litt over 400.000. Bølgen med blant annet Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner i hovedrollene, har blitt beskrevet som en av de beste norske spenningsfilmene noensinne.