Netflix

netflix

Netflix er et amerikansk selskap som tilbyr streamingtjenester og DVD. Selskapet har over 27 millioner brukere, og er et av de største selskapene i sitt slag. Selskapet har stor markedsandel i de amerikanske landene, og utvider gradvis tilbudet i Europa.

Netflix begynte med å leie ut filmer til lav abonnementspris. Filmene ble sendt med post, og man fikk en ny film når man hadde sendt tilbake den forrige. Utleietjenesten er fortsatt selskapets viktigste inntektskilde. Abonnentene lager en liste over filmer de vil leie. Det er en begrensning på hvor mange filmer man kan leie på en gang. Når man sender filmene tilbake, får man tilsendt de neste filmene på listen.

I 2007 begynte selskapet med streaming, som gjorde at medlemmene kunne se filmer og TV-serier uten nedlasting. Streamingtjenesten ble utvidet til Xbox 360, Blu-ray-spillere, Mac, TV-mottakere, PS3, Wii, Android og TV-er med nettilgang. I 2010 ble Netflix også tilgjengelig på iPad, iPhone og iPod Touch, og andre enheter med nettilgang. Netflix ble tilgjengelig for norske brukere 17.oktober 2012.

Netflix får fortsatt 90 % av inntektene fra utleie av DVD. Antallet abonnenter på streamingtjenesten vokser, men antallet kunder som leier fysiske DVD-er går ned. Derfor sliter selskapet med å tjene penger.