Nordiske filmer i Norge

Mesteparten av filmene du ser kommer sannsynligvis fra Amerika og Hollywood. Det er filmverdenens sentrum, og masseproduserte actionfilmer med skyhøye budsjetter har sin opprinnelse der. Men her i Norden lages det også filmer, og mange av dem er verdt å sjekke ut!

 

En ny og populær nordisk film er “Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant”, en svensk komedie- og dramafilm som ble produsert i 2013. Filmen handler om Allan Karlson, en gammel mann som havner på et gamlehjem. Han er fortsatt frisk, og livet på “gamlehjem” blir ganske kjedelig, spesielt på grunn av at han har vært med på ville opplevelser i sine yngre dager. Når 100-årsdagen hans nærmer seg, klatrer han ut av vinduet og begir seg ut på eventyr der en koffert full av penger er innblandet, og han kommer i møte med både kriminelle og politi.

 

gåten-ragnarok

Gåten Ragnarok er en norsk action- og eventyrfilm produsert i 2013. Arkeologen Sigurd Svendsen prøver å løse de eldgamle mysteriene fra gravkammeret i Osebergskipet. Han finner spor etter vikingmyten Ragnarok, som beskriver verdens undergang. Han legger ut på en ekspedisjon for å løse mysteriet, og finner ut at runene i Osebegskipet har en annen mening enn han hadde trodd. Eventyret blir fort spennende og farlig.