Nyinnspillinger av klassiske filmer

Klassikerne som aldri glemmes

Mange mener at klassiske ting er foreldete, at de hører hjemme i fortiden og kan mer eller mindre glemmes uten videre omtanke. Heldigvis finnes det folk som mener det stikk motsatte – at klassiske filmer, serier, spill og tegneserier bør foreviges, oppdateres og oppgraderes. At klassiske ting fra gamle dager fortsatt har en sjanse i den moderne verdenen, så lenge vi gjør en innsats for å friske dem opp. Dette har skjedd med en rekke filmer, og godt er det.

Jurassic-World-Through-the-Teeth-LogoAlle husker vel den ekstremt underholdende filmen Jurassic Park fra 1993? Steven Spielberg gjorde en fantastisk jobb, og filmen ble en stor hit verden rundt. Såpass populær ble den, at en oppfølger dukket opp fire år senere – The Lost World: Jurassic Park ble også satt sammen av Spielberg, og på nytt ble kinokassene sprengt. Til slutt kom den tredje filmen i serien, Jurassic Park III – på nytt var Spielberg på plass, og igjen strømmet folk til kinosalene for å se levende dinosaurer. En slik suksess kunne ikke legges i glemmekurven. Folk krevde mer, de ville se flere dinosaurer, de ville se moderne teknologi og 3D-effekter.

Kjente, elskede filmer blir alltid foreviget på mange ulike måter. Jurassic Park så dinosaurer komme til liv på lerretet, mens utenfor kinosalen ble Jurassic Park vekket til live som blant annet spilleautomat. Les deg opp på spilleautomaten Jurassic Park og de andre moderne klassikerne samt casinoene du kan spille på hos http://www.norske-spillautomater.com/. Få med deg noen bonuser, og vips – så sitter du helt ytterst på stolen mens dinosaurene våkner til liv på dataskjermen din.

Den klassiske boka The Gambler av Dostoevsky ble spilt inn som film i 1974, og ble såpass godt mottatt at en nyinnspilling måtte komme – denne dukket opp på kinolerretene i 2014, med Mark Wahlberg i hovedrollen. En fantastisk film som på nytt satte fokus på pengespill og mulighetene disse bringer. Visste du forresten at også Ocean´s Eleven fra 2001 er en nyinnspilling? Ja, det er helt sant – den originale klassikeren gikk på kino i 1960, men det tok altså nesten førti år før den ble tilpasset det moderne samfunnet.

Nyinnspillinger har altså bragt fokuset tilbake på god kino fra gamle dager, og stadig flere klassikere får en ansiktsløftning i disse dager.