Oscarvinnere 2014

Nok engang har Oscar-sirkuset gått av stabelen for i år. Det var noen overraskelser på scenen, og vi fant også noen hyggelige tilbakekomster.

Beste Skuespiller og Skuespillerinne

Beste skuespiller gikk i år til Matthew McConaughey for hans prestasjoner i filmen «Dallas Buyer’s Club. Dette er hans første nominasjon, og kanskje en liten overraskelse for noen når vi ser på film-historikken hans tidligere. Kanskje noen år på ryggen har gjort denne biffen til noe mer enn bare ei klyse på tv-skjermen.

Beste Skuespillerinne gikk til den vakre Cate Blanchett for hennes fantastiske prestasjoner i den vakre filmen «Blue Jasmine» Dette var velfortjent. Andre i kategorien var blant annet Sandra Bullock i filmen «Gravity».

Gravity

For de som har sett Gravity, så kom det kanskje som et lite sjokk at direktøren vant Oscar for filmen. For mange var nok denne filmen veldig kjedelig. Noe annet som er litt rart med årets Oscar er at Gravity ble nominert til hele 10 Oscar! Filmverdenen er i forandring uten tvil. Kanskje vi ser en ny Tarantino film snart, da snakker vi kvalitets-underholdning.

Beste animerte film

Beste animerte film i år var Disneys «Frozen» som nok var veldig velfortjent. Denne filmen er i ekte Disney-ånd, og effekter og visualisering er helt fantastiske. Her er det humor og tårer både for de minste og foreldrene. En helaftens animasjonsfilm som det er lenge siden sist har kommet ut.