Superheltkultur

Da du trodde du var kvitt dem, så er de tilbake i ny drakt og form. Vi snakker selvfølgelig om filmer om superheltene våre, som for eksempel Spiderman, Batman, Superman, The Fantastic Four og Jack Hammer.

Det er ikke noe galt med filmene, tvert imot – de er sterke, mange og magiske – og oppfølgerne står nesten i kø. Det virker som om folk aldri får nok av dem allikevel, selv om man trodde man var kvitt dem. Men, skulle det bli slik da, at de ble borte, ville aldri verden vært den samme.

Når man trodde bølgen var over

Når man trodde bølgen var over, så finnes det alltid en superhelt som kaster seg bakpå, og fosser inn på kinoene nok en gang, men det er det vi liker. Det å oppleve superheltene vi hadde som barn er minst like morsomt som voksen. En glemt superhelt for mange voksne i dag er Jack Hammer, privatdetektiven som alltid reddet byen fra onde krefter. I dag finnes han ikke bare i tegneserier, men også i form av dataspill og spilleautomater. Jack Hammer har takket være Internett fått en ny vår han også.Inspirational_Quotes_From_Comic_Book_Superheroes

Alt startet med tegneserier

For det var slik det hele startet, som med Jack Hammer og andre superhelter, nemlig i tegneserieform. Hver tirsdag var det blad-dagen og man sto i kø for å se hva som hadde skjedd med enten Fantomet, Batman eller Spiderman. I dag ser vi superheltene våre på nytt, enten på kino, Blue Ray eller vi streamer filmene hjemmefra, og de er gjerne lagd de siste to til tre årene. Dette er bare et klart signal om at også vi trenger superhelter å se opp til i dag, selv om vi skriver 2015. De har blitt en del av vår kultur og identitet.